"Door Kwadraat Bewindvoering is er heel veel rust in mijn leven gekomen."

 

Bewindvoering

Het kan zo zijn dat u door allerlei omstandigheden uw financiële zaken niet meer kunt regelen. Dit kan komen door (problematische) schulden, maar ook door een fysieke of geestelijke beperking. Er zijn veel mensen die in dit soort situaties verkeren, zowel tijdelijk als blijvend.

Kwadraat Bewindvoering biedt bewindvoering aan om al uw financiële zaken op zich te nemen. Alle geldzaken worden overgedragen aan de bewindvoerder en uw bewindvoerder komt vervolgens op voor uw belangen.

Om onder bewind te komen moet er sprake zijn van een situatie waarin aangetoond kan worden dat u niet meer uw eigen financiën kunt beheren. Bewindvoering is opgenomen in de wet en een rechter zal uiteindelijk bepalen of u daadwerkelijk onder bewind wordt gesteld.

Als er een uitspraak is geweest van de rechtbank, dan zal uw bewindvoerder een beheer rekening en een leefgeld rekening openen bij de bank. Er wordt een begroting opgesteld en u krijgt weekelijks huishoudgeld (ook wel leefgeld genoemd). Onderbewindstelling kan tijdelijk, maar ook voor onbepaalde tijd plaatsvinden dit is afhankelijk van uw situatie.

Aan bewindvoering zijn kosten gebonden die door de rechtbank zijn vastgesteld, hiervan kan niet afgeweken worden. Toch hoeft u als uw inkomen minimaal is de kosten niet zelf te betalen, in dit geval zal de gemeente de kosten op zich nemen in de vorm van bijzondere bijstand.

 

 

Wat doet een bewindvoerder allemaal voor u?

– Aanvraag bijzondere bijstand
– Aanvraag andere uitkeringen
– Aangifte inkomstenbelasting box 1
– Alle inkomsten/uitgaven en schulden in kaart brengen
– In geval van schulden een begeleiding naar de schulddienstverlening
– Aanvraag toeslagen zoals: huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget
– Leefgeldrekening en beheerrekening openen
– Het verzorgen van uw belastingaangifte van het afgelopen jaar
– Betalen van alle vaste lasten
– Betalen van leefgeld aan u
– Inzicht in uw financiële situatie door inloggen in een kasboeksysteem
– Aanschrijven alle instanties waarmee u een financiële relatie heeft, zodat u geen post meer ontvangt over financiële zaken. Alle post zal naar ons verstuurd worden, zodat wij uw financiën kunnen regelen en u rust heeft.

Dit is maar een kleine greep uit alle taken die een bewindvoerder voor u kan uitvoeren. Alles wat met financiën te maken heeft zal u bewindvoerder voor u regelen.

Wij begrijpen dat het misschien lastig is om direct te begrijpen wat een bewindvoerder allemaal voor u kan betekenen. Daarom zouden we graag een persoonlijk en vrijblijvend gesprek met u aangaan. U kunt contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen of door ons op te bellen tijdens ons telefonisch spreekuur. Interesse of vragen? Klik dan beneden op ”NEEM CONTACT OP”.

Sluit Menu