"Door Kwadraat Bewindvoering is er heel veel rust in mijn leven gekomen."

 

Budgetbeheer

Budgetbeheer is voor mensen die moeite hebben om hun eigen financiën te regelen of voor mensen die verwachten dat ze in de toekomst hun fananciën niet meer kunnen of willen beheren.

Budgetbeheer kan veel problemen voorkomen of oplossen zoals: uithuiszetting, incassokosten of het verlies van financiëel overzicht. 

Bij budgetbeheer beheert Kwadraat Bewindvoering uw inkomen. Het wordt op een nieuwe beheerrekening gestort, zodat vanaf deze rekening uw vaste lasten worden betaald. Verder keren wij u huishoudgeld uit. Indien er genoeg inkomen is worden er reserves opgebouwd om eventuele onvoorziene kosten hiervan te kunnen betalen.

Het is mogelijk om in afwachting van een onderbewindstelling eerst budgetbeheer aan te gaan. Het budgetbeheer zal dan vanzelf overgaan in een beschermingsbewind.

In geval van budgetbeheer wordt er meer inspanning verwacht van u, dan bij bewindvoering. Zo onderhoudt u zelf contacten met allerelei instanties en doet u zelf aanvragen voor bijvoorbeeld toeslagen.

 

Werkwijze bij Budgetbeheer in stappen uiteengezet:

  1. Allereerst wordt er een intake gesprek gehouden.
  2. Er wordt een overzicht gemaakt van al uw inkomsten en uitgaven om inzicht te verkrijgen in uw financiële situatie.
  3. Er wordt een budgetplan gemaakt.
  4. Er wordt een nieuwe beheerrekening geopend.
  5. Er wordt geleerd om te gaan met het (nieuwe) budget.
Mocht u nou interesse hebben of meer informatie willen ontvangen over budgetbeheer of één van onze andere diensten? Klik dan beneden op ”NEEM CONTACT OP” en vul het contactformulier in of bel ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Sluit Menu